tirsdag 15. oktober 2013

Den forbudte frukt

Som dedikert styrkeløfter, opplever jeg å få mange ulike spørsmål om trening og kosthold. "Hva tar du i benken?", "Kan du sette opp program for meg?" og "Er du ikke redd for å bli sånn... stor og klumpete?" er klassikere, men det oftest stilte spørsmålet er faktisk "Hvordan spiser du?".
Jo, nå skal du høre... Jeg prøver jo å få i meg så mye proteiner som mulig før trening, gjerne to-tre måltider med kylling e.l. uten noe særlig tilbehør. Jeg spiser nemlig ikke carbs før etter trening, så ris, pasta, poteter, etc. er totalt tabu før gjennomført treningsøkt. Og skal jeg unne meg dette etter trening, snakker vi en knyttneve og ikke mer, og helst fullkornsvarianter. Sukker, godteri og bakverk holder jeg meg langt unna, og fett prøver jeg å holde til det minimale.

Fikk du deg en god latter nå? Joda, jeg kan gjerne late som at jeg er så flink som beskrevet over, men de som kjenner meg, dro nok litt på smilebåndet nå. Hvem er det egentlig jeg prøver å lure? Kylling er definisjonen på kjip studentmat og stort kjedeligere kjøtt skal man lete lenge etter. Et måltid uten karbo, anses ikke som et måltid i min bok. Carbpower <3 Spør du meg er smør en redning for de fleste matretter, og flesk, salami, bacon... need I say more? *SikleSikle* Også snakker vi den store pesten da. Kaker, potetgull, iskrem, godteri. Ord som får det til å samle seg unormale mengder med vann i munnen min. Du kødder bare ikke med godteriet mitt! Og hvis sistnevnte er tabubelagt munnfyll, kan du da forklare meg hvorfor de nettopp har gitt det navnet godteri? Et ganske missledende navn med tanke på at det er så "fyfy" å spise, eller?
Missforstå meg rett. Jeg vil gjerne være flink, men jeg er tross alt bare et menneske, og fristelser finnes det nok av. Kanskje det er på tide å akseptere at fristelsene egentlig bare er gaver som bør nytes! Jeg mener... Adam og Eva gjorde det jo. Hallo, ikke engang de første menneskene på jord klarte å motstå fristelser. Hva er det som liksom gjør oss så mye bedre? 
Nei, jeg må nok innrømme at jeg har spist av den forbudte frukten selv gang på gang. Helst bare i helgene, men som regel oftere. Senest forrige uke klarte jeg å knerte fire sjokoladeplater på egenhånd. Og da snakker vi ikke av typen eventyrsjokolade altså, men de store 200g. melkesjokoladeplatene. Hvor er det jeg skal med dette? Jo, jeg er ute etter å vise alle der ute, at dere ikke er alene om å ha svake øyeblikk. Eller som jeg hadde i dette tilfellet, et totalt sammenbrudd - candywise. Jeg har disse svake øyeblikkene ganske ofte faktisk, men jeg trekker ikke meg selv ned i gjørma av den grunn. Hadde jeg skullet gjort det hver gang sprekker, ville jeg ikke oppnådd noe annet enn å bli skikkelig møkkete.
Men når dette er sagt, har jeg perioder hvor jeg virkelig er flink og erstatter de "usunne" måltidene med sunnere varianter. Jeg har til og med noen favoritter jeg bruker for å dempe sukkersuget, men dette er selvfølgelig hemmeligheter som jeg ikke tenker å dele med noen! 
Å joda, men det er klart jeg skal gjøre det! Er jo ikke gjerrig på det heller da! Tenkte faktisk jeg ville starte med å dele de enkleste variantene jeg benytter meg av, for det er kanskje de som oftest redder meg fra total fiasko. Alt annet tar for lang tid, og da er det klart at den tre literen med is ser farlig fristende ut da! 

COTTAGE CHEESE MED BÆR:
Du trenger:
- Cottage Cheese (personlig foretrekker jeg den svenske som heter Keso, fremfor Tine sin).
- Sukrin, natrin, eller annen søtning som kan erstatte sukkeret.
- Kanel.
- Frosne blåbær (du må gjerne bruke friske bær, eller tine opp de fryste bærene også, men jeg elsker kontrasten de frosne bærene gir til den myke osten). 

COTTAGE CHEESE MED YOGHURT:
Du trenger:
- Cottage Cheese.
- Frosne bær (jeg har brukt blåbær her).
- Yoghurt av valgfri smak (jeg foretrekker skogsbærvarianten så lenge jeg skal bruke blåbær).
- Sukrin, eller annen søtning.




YOGHURT AV KESAM:

Du trenger:
- Kesam (Kesella fra Sverige er noe tykkere og blir derfor ikke som en suppe når du blander den med saft).
- Yoghurt med valgfri smak (du kan også bruke jus, fun light, eller annen sukkerfattig saft).
- Bær (jeg har her brukt jordbær og jordbæryoghurt).
Synes du at yoghurten fortsatt er for syrlig, har du på et lite dryss med sukrin e.l.

Så da gjenstår det bare å slå seg ned i sofaen og nyte med god samvittighet.

Bon Apétit

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar