Jo, det skyldes rett og slett en PC som lever livet på sine egne premisser, som velger selv når den vil sove, og selv når den vil lystre... Med andre ord er PC'en min som kvinnfolk flest om dagen; Det er ikke bare å trykke på en knapp når man vil ha noe...
Dagens innlegg blir nokså kort, og det skal ikke handle om noe mer spennende enn en oppskrift på pannekaker som jeg lovet @mrtenten og @marenfriis at jeg skulle legge ut for tre dager siden. Ups!
Jeg kan på forhånd si at oppskriften blir litt på måfå, ettersom jeg personlig ikke er spesielt flink til å forholde meg til hverken oppskrifter eller bruksanvisninger, men heller prøver meg frem til jeg får det resultatet jeg vil (og noen ganger som jeg kanskje ikke helt vil...).
Men her kommer ihvertfall oppskriften på eple- og bananpannekaker, så godt jeg kan huske:
Proteinrike eple- og bananpannekaker uten melk:
Denne oppskriften gir ca. 8-10 små pannekaker
Til pannekakene trenger du:
2 stk. epler
1 ts. kanel
2 stk. bananer
3 hele egg
1-2 scoops Bakepro (bakeprotein)
1 ts. bakepulver
2 ss. sukrin
2 ss. sukrin
1-2 never havregryn
Ukjent mengde grovt mel (etter eget ønske) - jeg tilsatte mel til jeg syntes røra var passe tykk.
Til syltetøyet trenger du:
1 dl. frosne jordbær
1-2 ss. sukrin
1 ts. sitron/limejus
Fremgangsmåte:
1) Start med å skrelle eplene og dele de opp i passe tynne epleskiver. Deretter fjerner du kjernen slik at du får 8-10 fine epleringer og har et dryss kanel over dem.
2) Mos banene til de får en bløt og fin konsistens.
3) Tilsett de tre eggene og rør godt sammen.
4) Deretter tilsetter du bakeprotein, sukrin, bakepulver, havregryn og ønsket mengde mel.
5) Dypp eplebitene i røra, slik at de er helt tildekket og legg de i en varm stekepanne (ikke for varm! Da svir du dem. Jeg bruker nest-nest sterkeste varme på komfyren, og dekker til stekepanna med et lokk.). For å få en jevn og fin pannekake, fyller du røre i epleringenes kjerner, slik at det ikke lenger er et synlig hull i pannekaken. - Epleringene bestemmer omkretsen på pannekakene, så ikke bruk for mye røre.
6) Mens pannekakene stekes, heller du jordbærene i en kjele og tiner dem opp under omrøring. For å få et mer flytende resultat, moste jeg bærene med en gaffel.
7) Når bærene er mer eller mindre tint, tilsetter du sukrin og sitron/limejus.
8) Når pannekakene er ferdig stekt, er det bare å helle over ønsket mengde syltetøy og nyte med GOD samvittighet!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar